Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: febrer, 2018
Imatge
Recupera't aviat!      Maria del Mar, estam contents que estiguis bé i desitjam que la teva recuperació sigui el més ràpid possible, que aviat siguis amb noltros. Una forta abraçada dels companys de classe!  
Imatge
Futur...    1. Fes una entrada on expliquis el que t'agradaria fer en el teu futur. Penja imatges també que hi facin referència.
Imatge
:::     1. Avui voldria que explicassis alguna cosa que hi hagi o passi al món que et preocupi molt, en el terreny personal o de la societat mateixa. Expliques el que et preocupa i per què. Deixa anar la teva imaginació i ho expliques amb comparacions, metàfores, símils, etc... Penja una imatge representativa.    2. Comenta el significat de la frase de la imatge.
Imatge
Expressió escrita                          1. Cerca informació sobre qui eren els Cucorba. Afegeix imatges, la seva història i tota la informació que trobis.              2. Explica el que penses que hauries de fer, en el teu dia a dia escolar, per a millorar tant la teva actitud com el teu rendiment.                         3.  Explica què significa per a tu l'amistat, si consideres que tens bons amics i si tu et consideres un bon amic i per què. Quines qualitats ha de reunir la persona c onsiderada amiga per a tu? Afegeix imatges que simbolitzin el que és l'amistat per a tu.
Imatge
La premsa Cerca una notícia a un diari. Després d'haver-la llegit, torna-la a redactar de dues maneres diferents: http://www.arabalears.cat/ a) Com si l'haguessis d'explicar a la teva colla d'amics. b) Com si fossis el locutor d'un informatiu i haguessis de donar la notícia. a d’octubre 18, 2017 Cap comentari:
Imatge
La intel·ligència emocional     Podem regular les nostres EMOCIONS a través de la intel·ligència emocional.     1. Cerca informació sobre el que és la INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL i cerca les habilitats bàsiques per a un control emocional adequat i les expliques.
Imatge
La varietat formal i la varietat informal d'una llengua Entra en aquest link i fes els exercicis sobre coherència textual a l'apartat de VARIACIÓ: REGISTRES. http://www.edu365.cat/eso/muds/catala/mudsmots/rica/02_1.html
Imatge
Exercicis socials tema 1      1. Cerca informació sobre el que és una monarquia absoluta i com s'organitza. Quins reis varen exercir aquest tipus de monarquia? Posa exemples. Penja imatges sobre el tema.
Barbarismes Cerca la paraula correcta als següents barbarismes Despues:  Puesto:  Semafuru:  pues/pos:  barco:  deport:  campeonat:  tenir que:  Cantitat:  Casi:
Imatge
Accentuació Exercici 1. Accentua totes les paraules que calgui de les paraules agudes que tens a continuació:  jardi, pais, canço, camio, alli, aqui, arros, pero, cantes, aixo, gairebe, pogues, pages, despres, carreto, cafe, nomes, fare, faran, Ramon, passeges, segon, exclos, aten, irlandes, rodo, compraras, palau, cigro, intern, pure, germa, nervios, algu, congres, plataner, autobus, nove, perque, excursio, espos, maquina, suplica. Exercici 2. Accentua totes les paraules que calgui de les paraules planes que tens a continuació: pomes, portessim, prestec, pressec, barraca, public, origen, fenomens, cervol, tinguerem, economia, tinguereu, nuvol, policia, telefon, mobil, compressiu, estomac, correr, solid, caracter, castig, angel, obrissiu, recorrer, creixer, neixer, erem, ereu, il·logic, plastic, debil, temer, fotograf, fotografia, diguessiu, diguessin, suplica, maquina. Exercici 3. Accentua totes les paraules que calgui de les paraules esdrúixoles que tens a continuació
Exercicis interactius  Fes els següents exercicis interactius sobre l'accentuació Aguda, plana o esdrúixola? –  http://www.mariainmaculada.es/valencia/RECURSOS/accentuacio.htm
Imatge
Comprensió lectora       1. Resumeix en una paraula el significat del poema.                              2. Resumeix en una frase el significat del poema.                             3. Què és el que demana aquesta mare?                             4. Quin tipus d'amor d'escriu?                             5. Què significa per a tu la teva mare? Sabries descriure el sentiment?                                                                              AMOR DE MADRE No necesito un hijo que me quiera, ni que sea feliz, ni hermoso, ni que triunfe y me sonría, ni un hijo que me cuide, me proteja, me tutele. Necesito, simplemente, un hijo que me sobreviva y al que poder amar hasta el final. Si me faltara, ¿qué haría yo con tanto amor como me crece para él cada mañana? ( Begoña Abad )
Imatge
Exercicis socials tema 1      1. Cerca informació sobre el que és una monarquia absoluta i com s'organitza. Quins reis varen exercir aquest tipus de monarquia? Posa exemples. Penja imatges sobre el tema.
Barbarismes Cerca la paraula correcta als següents barbarismes Despues:  Puesto:  Semafuru:  pues/pos:  barco:  deport:  campeonat:  tenir que:  Cantitat:  Casi:
Imatge
1. Cerca informació sobre Joanot Martorell. Explica la seva vida i conta aquell aspecte que trobis més particulars. Època a la qual pertanyia? Característiques?     2. Comenta la seva gran obra Tirant lo blanc. Penja al teu blog tota la informació que trobis, en fas un resum i copia'n un fragment. Explica les característiques de l'època medieval en aquest fragment i el contingut.  
Imatge
Elogi de viure    ELOGI DE VIURE Estima el teu ofici, la teva vocació, la teva estrella, allò pel que serveixes, allò en què realment ets un entre els homes, esforça’t en el teu quefer  com si de cada detall que penses, de cada paraula que dius, de cada peça que poses, de cada cop de martell que dones, en depengués la salvació de la humanitat. Perquè en depèn, creu-me. Si oblidant-te de tu mateix fas tot el que pots en el teu treball, fas més que un emperador que regeix automàticament els seus estats; fas més que el qui inventa teories universals només per satisfer la seva vanitat , fas més que el polític, que l’ agitador , que el que governa. Pots desdenyar tot això i l’ adobament del món. El món s’adobaria bé tot sol, només que cadascú fes el seu deure amb amor, a casa seva. Joan Maragall 1. Penja una imatge representativa del poema. 2. Tema del poema. 3. Anàlisi mètrica del poema (rima consonant o assonant, número de versos i síl·l
Imatge
Comprensió lectora       1. Resumeix en una paraula el significat del poema.                              2. Resumeix en una frase el significat del poema.                             3. Què és el que demana aquesta mare?                             4. Quin tipus d'amor d'escriu?                             5. Què significa per a tu la teva mare? Sabries descriure el sentiment?                                                                              AMOR DE MADRE No necesito un hijo que me quiera, ni que sea feliz, ni hermoso, ni que triunfe y me sonría, ni un hijo que me cuide, me proteja, me tutele. Necesito, simplemente, un hijo que me sobreviva y al que poder amar hasta el final. Si me faltara, ¿qué haría yo con tanto amor como me crece para él cada mañana? ( Begoña Abad ) a d’octubre 25, 2017 Envia per correu electrònic BlogThis! Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Comparteix a Pinterest
Imatge
La industrialització (dossier)   1. Cerca informació sobre el marxisme i l'anarquisme, posa exemples de cada un i imatges. Recorda que has d'escriure-ho amb les teves paraules. Anarquismo es el nombre dado a toda filosofía política o social que llama a la oposición y la abolición del Estado entendido como monopolio de la fuerza, y por extensión también puede llamarse así al rechazo de todo gobierno político o de toda autoridad social impuestos sobre el individuo, por considerarlos innecesarios o nocivos.   2. Quines dues formes de lluita tenia l'anarquisme?   3. Escriu les semblances i les diferències principals entre el marxisme i l'anarquisme.
Imatge
La guerra del francès    1. Cerca informació sobre la guerra del francès. Parts enfrontades i ideari de cada una. Penja'n imatges. La Guerra del Francès (també coneguda com Campanya d'Espanya, Guerra de la Independència Espanyola, o Guerra Peninsular) fou un conflicte bèl·lic entre Espanya i el Primer Imperi Francès que s'inicià el 1808 amb l'entrada de les tropes napoleòniques, i que conclogué el 1814, amb el retorn de Ferran VII d'Espanya al poder.    2. Cerca informació sobre la independència de les colònies americanes. Causes, conseqüències, etc. Les reformes introduïdes per la monarquia dels Borbons durant el segle XVIII en el govern colonial van beneficiar Espanya en contra dels interessos del habitants de les colònies. En aquests territoris més de la meitat de la població era d’origen indi, un petit percentatge era negre o mestís i una quarta part de la població era blanca i configurava l’elit colonial. En aquest grup caldria distingir, d’
Imatge
dimecres, 14 de febrer de 2018 14 de febrer Diríem que amor ( Joan Josep Roca ) Diríem que amor és greu esdevenir, anar desxifrant enmig de silencis, provar d'escalar els castells més regis per tal d'aturar enmig de l'encís. Tot d'una, badar i sentir-se estèril o saltar muntanyes enormes, distants, escriure en els arbres missatges profans i saber-se noble, venturós i dèbil. És entrar i sortir, sense massa ganes, en coves pregones a cercar els llums per tal de saber on regna la pau. Amor és trobar el blanc en el blau recórrer una cambra plena d'embalums per triar, confós, les dolces paraules. La il·lustració és d`Yun Mi Lee. 1. Explica el significat del poema. 2. Què és l'amor per a tu? a de febrer 14, 2018 Cap comentari: Envia per correu electrònic BlogThis! Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Comparteix a Pinterest